Барселона поставя статуя на Лионел Меси до тази на Йохан Койф


Барселона поставя статуя на Лионел Меси до тази на Йохан Койф
Снимка: Getty Images

1732 0

Барселона е завършил изграждането на статуя с облика на Лионел Меси, съобщава каталунското издание La Vanguardia. Така той ще се присъедини към Ласло Кубала и Йохан Кройф, които вече имат скулптура по тяхно подобие пред "Камо Ноу". 

Не се споменава графикът за изграждането и откриването на статуята. Във всеки случай испанският всекидневник уточнява, че тази инициатива не е свързана с футболното бъдеще на Меси. Следователно дали той ще играе отново в Барса до края на кариерата си няма да има последствия за този проект.

Стартирал през 2004 г. и оставен да премине като свободен агент в Пари Сен Жермен през лятото на 2021 г., Лионел Меси изигра 778 мача с ФК Барселона. Той е играчът, който е изиграл най-много мачове в историята на клуба, пред Шави и неговите 767 мача.

С фланелката на Барселона вкара 672 гола и направи 303 асистенции. Което го прави и голмайстор на клуба във всички турнири. Той също има 35 титли на свое име, включително четири трофея от Шампионската лига, десет победи в лигата и седем Купа на Краля.

А ето кой отбор пожела да подпише с Жерар Пике!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички