Флик отсвири звезда на Германия поне до есента и посочи заместника на Нойер


Флик отсвири звезда на Германия поне до есента и посочи заместника на Нойер
Снимка: Getty Images

1490 0

Националният селекционер на Германия - Ханзи Флик, коментира ситуацията с предстоящата селекция за планираните контроли по време на паузата за международен футбол. Най-интересният акцент около изказванията на специалиста попаднаха около плануваната липса на Томас Мюлер, който се очертава да липсва в лагера поне до есента.

Решението на специалиста до голяма степен личи, че е взето предвид факта, че Бундестима ще играе единствено контроли в следващите 15 месеца, тъй като ще приеме Евро 2024 и няма да участва в квалификациите. Поради тази причина Флик видимо е решил да направи някои експерименти при първите възможности с тима. 

Позицията на Флик

“Томас Мюлер няма да бъде с нас в следващите два лагера. Аз говорих с него по този въпрос. Реших да дам шанс на млади момчета, които да покажат, че имат място в националния отбор”, заяви Флик в интервю за списание “Кикер”. 

Опитният футболист намекна след провала на Мондиал 2022, че може да се откаже от международния футбол, но в последствие реши да остане на разположение за Евро 2024, което ще се проведе в родината му. 

Специалистът разкри и заместникът на дългосрочно контузения - Мануел Нойер, който счупи крака си при спускане със ски след надпреварата в Катар. Оказва се, че той ще бъде заместен от Марк-Андре тер Стеген.

Следете всичко най-интересно във футбола със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички