Ще се пречупи ли и Бернардо Силва? Седмична заплата от 500 000 паунда го изкушава от Саудитска Арабия


Ще се пречупи ли и Бернардо Силва? Седмична заплата от 500 000 паунда го изкушава от Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

3575 0

Бернардо Силва е поредното голямо име, което попадна под прицела на саудитските милиони. Футболистът обмисля огромна оферта от Ал Хилал от саудитската професионална лига, която би утроила сегашната му заплата.

ESPN съобщава, че саудитският клуб е предложил на Силва сделка на стойност близо 500 000 паунда на седмица. Това е повече от три пъти сегашната му сделка на стойност около 150 000 паунда седмично.

Според информацията саудитският клуб вече се е срещнал с агентите на Силва в опит да убедят 28-годишния играч да стане най-новото голямо име, което се премества в лигата.

Ще напусне ли Бернардо Силва Манчестър Сити това лято?

Пеп Гуардиола е известен със склонността си да сменя отбора си, но след като Манчестър Сити стигна до исторически требъл през 2022/23 г., испанският мениджър избра да запази стабилен състав.

Стартовите 11 на Сити за последните месеци от сезона почти винаги включваха Силва отдясно. Неговото качество с топката никога не е било под въпрос, но неговата непрестанна енергия и интелигентен пресинг помогнаха на отборите на Гуардиола да "задушават" съперника.

През седемте си години в Сити Гуардиола се оказа изненадващо склонен да се раздели с важни играчи. Жоао Кансело беше даден под наем на Байерн Мюнхен през януари, а Илкай Гюндоган вече получи разрешение да премине в Барселона, след като Сити отказа да изпълни изискванията по договора му. Загубата на Силва ще изисква значителна промяна в състава на Сити през 2023/24, но никак не е изключено.

Бернардо е футболист на английския гранд от 2017 година насам. През изминалия сезон във Висшата лига той записа 34 мача, в които вкара 4 гола и направи 5 асистенции. По-рано се твърдеше, че Силва иска да играе в испански гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички