Искан от Мбапе в ПСЖ предпочита да играе в Барселона или Реал Мадрид


Искан от Мбапе в ПСЖ предпочита да играе в Барселона или Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1466 0

Бернардо Силва ще бъде едно от големите имена, които ще привлекат внмиманието през летния трансферен прозорец. Играчът вече е взел решение да напусне Манчестър Сити в края на юни и дори знае къде иска да играе. 

Силва се надява да премине в испанското първенство и ще слуша оферти от Барселона и Реал Мадрид, съобщава „The Athletic“. Португалецът не искаше да преговаря за напускането си през януарския трансферен прозорец, тъй като нямаше намерение да напуска по средата на сезона. Той обаче е помолил Сити да го остави да напусне през лятото.

Силва вече беше говорил с английския клуб миналото лято за обмисляне на трансфер, ако получи достатъчно добра оферта. По това време клубът го оценяваше на около 80 милиона евро. Още тогава Шави имаше интерес към него, но клубът даде приоритет на пристигането на Рафиня за почти 70 милиона евро.

Португалският национал очакваше да премине в Барса, когато клубът се опитваше да продаде Френки де Йонг, но в крайна сметка този ход не се случи. Силва се съгласи да остане в Сити, показвайки своя професионализъм. На този януарски пазар имаше спекулации, че след напускането на Жоао Кансело, той също е поискал да напусне, но това отговаря на истината. Бернардо Силва ще го направи по съгласуван и естествен начин това лято, ако се появи възможност.

От Барса са напълно информирани за решението на играча, но признават, че това е практически невъзможна сделка за това лято поради ограниченията, наложени от Ла Лига с тавана на заплатите. Барса ще се върне към "Правилото 1-4", което означава, че големите трансферни операции ще бъдат забравени, освен ако разпоредбите не се променят радикално. Барса и някои други клубове от Лигата, напълно задушени от тази наредба, се борят да направят правилата на играта по-гъвкави и по този начин да позволят на Ла Лига да остане конкурентна с другите лиги.

За Реал Мадрид полузащитникът на Сити също не е приоритет, но всичко ще зависи от края на сезона, тъй като Флорентино Перес може да бъде принуден да предприеме мащабна промяна. ПСЖ също има интерес, но те знаят, че в момента интересът на играча е да играе в Испания. По-рано дори имаше информация, че Килиан Мбапе е поискал привличането на Силва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички