Ще последва ли Беларус съдбата на Русия? Президентът на УЕФА Чеферин даде почти категоричен отговор


Ще последва ли Беларус съдбата на Русия? Президентът на УЕФА Чеферин даде почти категоричен отговор
Снимка: Getty Images

1422 0

На 9 октомври бе изтеглен жребият за квалификациите по пътя към Европейското първенство по футбол през 2024 година. По всеизвестни причини, Русия не участваше в тегленето, а след него дори се появиха призиви националният отбор на Беларус също да бъде отстранен от форума.

Те дойдоха от германския външен министър Нанси Фезер, която, според "Spiegel", е потърсила сметка на УЕФА в писмо "защо Беларус не е санкциониран, след като е държава, която подпомага агресора".

Президентът на централата - Александър Чеферин, отговори пред "Sport Bild", че не вижда никаква причина за подобен ход и призова политиците да "уважават нашето право на взимане на независими решения". Той все пак уточни, че "ако нещата се променят", УЕФА ще реагира, без да споменава какво точно има предвид под 'реакция':

"Малко е популистко да се каже: изхвърлете ги всички. В момента не виждам причина да го правим. Ако нещата се променят, ние разбира се, че ще реагираме. Политиците трябва да уважават нашето право да взимаме независими решения. Както ние не казваме на политиците и на правителствата какво трябва те да направят", категоричен бе Чеферин.

Беларус попадна в Група "I", заедно с Швейцария, Румъния, Израел, Косово и Андора. Тимът все пак ще трябва да приема съперниците си извън страната и без зрители по трибуните!

*Още за конфликта между Русия и Украйна и това как се отразява на спортния свят, можете да прочетете в специалния раздел на SPORTLIVE.BG (последвайте оранжевата връзка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички