Три клуба от Шампионска лига попаднаха под "ударите" на УЕФА, централата прибира 6-цифрена сума в евро


Три клуба от Шампионска лига попаднаха под "ударите" на УЕФА, централата прибира 6-цифрена сума в евро
Снимка: Getty Images

1581 0

Европейската футболна централа (УЕФА) наложи наказания на три клуба, които участват в груповата фаза на Шампионска лига, заради поведението на техните фенове.

Първият "ударен" е Борусия Дортмунд - "жълто-черните" са глобени с 40 000 евро и имат условно наказание за частично затваряне на стадиона (6 000 места), което ще важи 2 години. Причината - запалянковците им са използвали пиротехника по време на домакинството срещу ФК Копенхаген на 6 септември и са хвърляли предмети по терена.

Самият датски клуб също е сред засегнатите - заради подобни прояви на привържениците, неговото условно наказание за случилото се в началото на септември е с изпитателен срок от 12 месеца, а отделно от това му е забранено да продава билети за следващото си гостуване в Европа.

Третият клуб, който е санкциониран от УЕФА, е Байер Леверкузен - глобата е в размер на 66 250 евро, след като феновете на "аспирините" нанесоха щети на стадиона на Брюж на 7 септември. 

*Тази вечер (11 октомври) турнирът Шампионска лига се завръща с 8 мача от 4-ия кръг на груповата фаза (вижте програмата за вторник в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички