Флорентино Перес разкритикува УЕФА и се закани на собственика на ПСЖ


Флорентино Перес разкритикува УЕФА и се закани на собственика на ПСЖ
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1273 0

Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес разкритикува УЕФА за новия формат на Шампионската лига, заявявайки, че това ще допринесе за упадъка на футбола.

Той отново защити проекта за Европейска Суперлига в която, освен Реал Мадрид, засега участват още Барселона и Ювентус. Според Перес, подобен турнир ще помогне неимоверно на участниците в него да редуцират загубите си от последните години, дошли заради пандемията от COVID-19.

Той говори и за президента на Пари Сен Жермен и президент на Асоциацията на европейските клубове (ЕСА) Насер Ал Хелайфи: " Наскоро президентът на ECA каза, че Реал Мадрид се страхува от ECA. Все още трябва да напомняме на президента на ECA кой е Реал Мадрид. Да се борим с останалите е в нашето ДНК и клубът носи отговорността да защитава футбола като цяло и това се случва, като не се приемат заплахи, независимо откъде идват. Суперлигата все още е в съдебен процес и се очаква решение, което ще бележи промяната в европейския футбол и когато бъде произнесено, всички ще работим заедно, за да обърнем ситуацията във футбола. Това трябва да е резултат от дебат без натиск, но клубовете трябва да бъдат свободни. Ангажиментът на Реал Мадрид към футбола е извън всякакво съмнение".

Относно промяната на формата в ШЛ, Перес бе категоричен: " УЕФА увеличава мачовете между незначителни отбори. Това само ще ускори упадъка на европейския футбол. Според "Forbes" Реал Мадрид е тринадесетият най-скъп клуб в света... а преди бяхме пети. Тенденцията не подлежи на спор. Трябва да правят нещо много добре в Съединените щати и много зле на Стария континент".

Вижте още: Спортен журналист хвърли светлина около бъдещето на Едер Милитао в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички