Големи промени във футбола след последната среща във ФИФА


Големи промени във футбола след последната среща във ФИФА
Снимка: Gulliver/GettyImages

3499 0

Поредните важни решения за световния футбол бяха взети от ФИФА по време на пандемията от коронавирус. Ръководният футболен орган позволи удължаването на периода за трансфери във футбола през лятото, а освен това след срещата на най-високо решение беше "препоръчано" да бъдат удължени договорите на футболистите с настоящия им тим до края на настоящия сезон. 

Докато все още не се знае с колко ще бъде удължен летния трансферен прозорец, то договорите на футболистите обикновено са до края на месец юни. Твърде малко вероятно обаче е сезонът да приключи до тази дата, като клубовете ще могат да се възползват от препоръката на ФИФА и да запазят играчите си и след този период - до приключване на вече започналия сезон. 

Организацията също така ще остави всяка федерация да действа според извънредната ситуация във всяка една страна, тъй като мерките са различни, но обяви, че ако се стигне до проблеми около договорите на играчите, както и други футболни проблеми, от ФИФА ще разглеждат подобни случаи, определяйки и приоритетните си точки:

  • направено ли е всичко възможно от клубовете да се разберат с играчите си 
  • каква е икономическата ситуация на клуба
  • пропорционална ли е промяната на контрактите спрямо ситуацията в клуба. 
  • по еднакъв критерий ли са се отнесл клубовете спрямо всичките си играчи, независимо от техния ранг
  • "С всички тези мерки ФИФА се надява да бъдат намерени решения на различните промени, които да са справедливи и балансирани за всички страни", пише в официалното съобщение на организацията след взетите решения. 

    Докато мерките на ФИФА и УЕФА изглеждат логични по време на пандемията, то в Англия ситуацията изглежда много тежка, а вече бяха направени изчиследния за парите, които английските клубове ще загубят, ако сезонът не се доиграе (подробности)

    Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от ТЕНИС

    Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

    Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички