Шави доволен от резултата, но не и от мача: Все още виждам Реал Мадрид като фаворит


Шави доволен от резултата, но не и от мача: Все още виждам Реал Мадрид като фаворит
Снимка: Getty Images

2696 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, не остана много доволен от представянето на своите футболисти в "Ел Класико", въпреки че те не допуснаха гол във вратата си на "Сантяго Бернабеу" и спечелиха с 1:0 първия мач от 1/2-финалите за Купата на Краля (реваншът на "Камп Ноу" е на 5 април).

Изненадващо или не, в четвъртък вечер Барса не успя да наложи своя стил и предостави инициативата на Реал Мадрид, който записа 64% владение на топката. Наставникът на каталунците пък изрази мнение след последния съдийски сигнал, че "белия балет" все още е фаворит за място на големия финал в турнира.

"Имаме определено предимство, но ще трябва да се представим изключително добре във втория мач на "Камп Ноу". Днес се защитавахме добре. На реванша ще играем пред нашите фенове, което е позитивно, но аз все още виждам Реал Мадрид като фаворит", обясни Шави на пресконференцията си.

"Не съм доволен... Това не са процентите, които търсим", добави той, след като тимът му държеше топката в едва 36% от мача и осъществи само 309 успешни паса. "Резултатът обаче е положителен. Доволен съм от работата, която свършиха футболистите - бяхме солидни в отбрана, минимизирахме опасностите от Реал Мадрид на техния терен, а двубоят бе доста труден".

"Победата е страхотна, но не знаехме как да задържим топката. Беше ни трудно да печелим и единоборствата. Трябва да подобрим играта си с топката и да не позволяваме на съперника да доминира. Доволен съм от резултата, но не толкова от самия мач", завърши коментара си треньорът на Барселона.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Карло Анчелоти недоволства: Не заслужавахме да загубим, Барселона имаше късмет!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички