Реал Мадрид беше по-активният, но Барселона спечели първата полуфинална битка в Купата на Краля (ВИДЕО)


Реал Мадрид беше по-активният, но Барселона спечели първата полуфинална битка в Купата на Краля (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

24733 0

Реал Мадрид загуби с 0:1 от Барселона в първия полуфинален сблъсък за Купата на Краля. Единственото попадение в срещата бе отбелязано в 26‘, като Едер Милитао се разписа в собствената си врата. Реваншът ще е в началото на следващия месец, 5 април, на "Камп Ноу", като правилото за гол на чужд терен не важи. Това бе първата загуба за Реал на "Бернабеу"от 11 месеца насам.

Определено това не бе вечерта на "белия балет", който почти през цялото време държеше инициативата, но все се разминаваше с попадението. Капитанът на каталунците Серхио Бускетс пък се превърна в краля на "Ел Класико", като задмина Лионел Меси и Серхио Рамос за най-много двубои – 46.

Реал Мадрид тотално доминираше през първото полувреме на терена, като постоянно атакуваше и търсеше попадение. Това обаче не доведе до искания резултат и в 26‘ Барса откри резултата след автогол на Едер Милитао. Второто полувреме бе малко по-изнервено, като отново мадридчани държаха повече топката. Това не им помогна да стигнат поне до изравнително попадение, като проблем се оказа завършващата фаза от нападението им. Въпреки постоянните атаки, които организираха нито една от тях не доведе до точен удар към вратата на Тер Стеген.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Както подобава на такова дерби, двата отбора започнаха много надъхано, а още в първите 30 секунди имаше шанс пред Реал Мадрид. След бърза атака Карвахал подаде към Модрич, след което нахлу в наказателното поле и стреля, но топката се оплете в страничната мрежа отвън.

 

Определено мадридчани бяха по-активни в търсене на гол в началните минути. В 7' се откри добра възможност и пред Винисиус. Бразилецът проби отляво, направи няколко финта, но ударът му бе изключително неточен. По-опасните положения продължиха да са пред вратата на Тер Стеген. В 13' Камавинга намери Винисиус, който успя да центрира към далечната греда, където бе Карим Бензема. Той овладя на гърди и успя да вкара, но французинът бе в положение на засада. Малко след това удар на Бензема излезе в корнер, от който обаче не се стигна до голова възможност.

Каталунците така и не успяха да намерят своята игра, като затова допринасяше и Гави, който все още не се ориентира добре в средата на терена. Първите по-сериозни искри прехвърчаха в 22', когато Винисиус получи първия жълт картон в двубоя, след "схватка" с Де Йонг в центъра на терена. 

Само 4 минути след това, противно на показаното на терена, Барселона поведе в резултата. Гави успя да отнеме от Карвахал и бързо намери Феран Торес. Той се отличи със страхотен пас към Кесие, който излезе сам срещу Куртоа и стреля. Тибо изби, но топката се удари в Едер Милитао, който вкара топката в мрежата. Първоначално бе отсъдена засада, но след намесата на ВАР голът бе зачетен.

 

Почти всяко отсъждане на съдията бе прието с бурно недоволство на "Бернабеу", като и Анчелоти имаше момент, в който търси обяснение от четвъртия съдия. И след гола домакините продължиха да търсят попадение. В 33' Лука Модрич пробва изстрел от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата. В 38' Гави опита да намери Де Йонг на далечната греда, но без успех.

Малко преди края Кроос подаде към непокрития Карвахал, който направи красиво отиграване. Той стреля от въздиха, но топката мина над вратата. В 42' Кроос отправи далечен удар, но Тер Стеген се справи без проблем.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна по-добре за "белия балет". В 49' Валверде проби отдясно и намери Винисиус около точката за дузпата. Бразилецът стреля, но след рикошет топката мина покрай вратата. Камавинга също се пробва с далечен удар, който обаче бе изключително безобиден.

Играчите бяха по-изнервени, като до 55' Гави и Начо бяха санкционирани с жълти картони. В 57' Винисиус пробва да центрира, но опитът му се получи като удар, който затрудни Тер Стеген, но все пак успя да избие топката.

Наставникът на мадридчани - Карло Анчелоти, реши, че е време да предприеме някаква промяна и в 67' Начо бе заменен от Родриго. Секунди след това Рафиня центрира по земя в наказателното поле към Феран Торес, но той не успя да стигне до топката. Шави "отговори" на смяната на Анчелоти и вместо Рафиня пусна в игра Ансу Фати.

В 72' каталунците имаха възможност да удвоят преднината си. Камавинга успя да подаде към непокрития Кесие в наказателното поле. Той отправи силен удар, но за негово нещастие топката се удари в крака на Фати.

Две минути по-късно Чуамени замени Тони Кроос. В 77' "белите" имаха претенции за дузпа, но реферът показа, че топката не се е ударила в ръката на Феран. В 90' Родриго отправи опасен удар пред дъгата на наказателното, който мина близо покрай страничната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 9. Едер Милитао, 22. Рюдигер, 6. Начо, 2. Карвахал, 12. Камавинга, 8. Кроос, 10. Лука Модрич, 15. Валверде, 20. Винисиус, 9. Бензема

Барселона: 1. Тер Стеген, 23. Жул Кунде, 17. Маркос Алонсо, 28. Балде, 4.  Араухо, 5. Серхио Бускетс,  21. Де Йонг, 19. Кесие,6. Гави, 22. Рафиня, 11. Феран Торес

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде третото издание на "Ел Класико" през настоящия сезон. Реал Мадрид взе своето, побеждавайки Барселона с 3:1 през октомври в мач от Ла Лига. Каталунците обаче успяха да си върнат за поражението, като победиха мадридчани с 3:1 във финала за Суперкупата на Испания.

Може да се каже, че момчетата на Карло Анчелоти влизат в сблъсъка като тима в по-добра форма. Реал е с 4 победи и 1 равенство в последните си пет сблъсъка във всички турнири. Барса пък не се намира в подем, възпитаниците на Шави, въпреки че са първи в Ла Лига, имат едва 2 победи, 1 реми и 2 поражения в последните си пет срещи.

Ферлан Менди и Давид Алаба няма да могат да вземат участие в сблъсъка за Реал, тъй като лекуват контузии. Проблемите пред Шави обаче също не са малки. Роберт Левандовски, Усман Дембеле и Педри са с травми и няма да играят днес на "Бернабеу". Под въпрос за срещата е и защитникът Андреас Кристенсен.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Хосе Луис Мунуера Монтеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички