Северна Ирландия изпадна от Лига В на Лигата на нациите след служебна победа на Румъния


Северна Ирландия изпадна от Лига В на Лигата на нациите след служебна победа на Румъния
Снимка: Getty Images/Gulliver

1939 0

Северна Ирландия изпадна от Лига В от Лигата на нациите, след като Румъния получи служебна победа над Норвегия с 3:0 заради отложения им мач в неделя. Здравното министерство на Норвегия предотврати пътуването на тима до Букурещ и настоя, че съставът е поставен под карантина след положителния тест на десния бек на Галатасарай Омар Елабделауи, което доведе до отлагането на срещата. Случаят бе отведен до Дисциплинарната комисия по етика и контрол на УЕФА, която потвърди, че Норвегия губи служебно двубоя.

„Президентът на Апелативното звено на УЕФА взе следното решение: „Да декларира двубоя между Румъния и Норвегия от Лигата на нациите за служебно загубен от Норвежката футболна асоциация, която следователно губи мача с 0:3. Резултатът означава, че Северна Ирландия, която е на дъното на Лига В, Група 1, на шест точки от третия Румъния при един оставащ мач до края, изпада. Норвегия играе с Австрия по-късно в сряда, докато Румъния се изправя срещу Северна Ирландия.

В същото време звездата на Португалия Кристиано Роналдо може и да не бележи голове, но въпреки това записа ново впечатляващо постижение (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички