Цифрите зад кошмарния мач, който Германия иска да забрави


Цифрите зад кошмарния мач, който Германия иска да забрави
Снимка: Getty Images/Guliver

1145 0

Унищожителната победа на Испания с 6:0 срещу Германия във вторник вечерта счупи всякакви рекорди и от двете страни. Убедителният резултат изстреля Луис Енрике на върха, докато имаше обратния ефект срещу Йоахим Льов.

Като начало това беше най-тежкото поражение в Германия досега по отношение на резултата в състезателен мач. Досега са имали загуба с 8:3 от Унгария на Световното първенство през 1954 г., докато най-тежката им загуба е в 9-0 приятелско поражение от Англия през 1909 г.

Това е и първият път, когато Мануел Нойер пуска шест гола в цялата си кариера, като предишният му най-лош резултат идва при загуба с 5-2 от Борусия Дортмунд през 2012 г. За Испания това беше най-голямата им победа в историята преди, като предишният рекорд беше 6:1 срещу Аржентина през 2018 г., но в приятелка среща. С трите си гола Феран Торес стана третият играч в историята, който вкара хеттрик срещу обединен германски отбор след португалския Серджо Консейсао през 2000 г. и  Майкъл Оуен през 2001 г.  А самият Йоахим Льов шокира с изказването си след загубата от Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички