Без милост! Испания прегрази Германия след исторически разгром


Без милост! Испания прегрази Германия след исторически разгром
Снимка: Getty Images/Guliver

4957 0

Националният отбор на Испания прегази Германия с историческото 6:0 като домакин в последен мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Ла Фурия тотално надигра своя съперник и записа най-разгромната си победа над Бундестима в историята. Освен това Испания измести Германия от върха в подреждането и завършва на първо място в група 4 от Лига А на Лигата на нациите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 17-ата минута Испания излезе напред в резултата. След центриране от корнер Алваро Мората успя да засече с глава необезпокоявано на далечната греда и да прати топката в мрежата - 1:0! Шест минути по-късно още един гол на Алваро Мората бе отменен заради засада.

В 33' удар на Олмо с глава срещна гредата, но при добавката Феран Торес не пропусна да удвои преднината за Испания - 2:0! Пет минути по-късно испанците вкараха и трети гол, отново от корнер, след като Родриго записа името си сред голмайсторите - 3:0!

Две принудителни смени в тима на Испания през първата част: Серхио Каналес и Серхио Рамос се контузиха, а на техни места се появиха Фабиан Руис и Ерик Гарсия. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Германия се опита да се съвземе в първите минути на втората част с мощен натиск към вратата на своя съперник, но това отвори твърде много пространства в задни позиции. Така в 55-ата минута Ла Фурия организира мълниеносна контраатака, завършила с асистенция на Гая и втори гол на Феран Торес в мача - 4:0!

В 71-вата минута Испания организира нова страхотна контраатака и за пети път в мача наказа Бундестима. Феран Торес нанесе неспасяем удар към вратата на Мануел Нойер, за да оформи своя хеттрик в срещата - 5:0!

Шест минути по-късно удар на Серж Гнабри от дистанция срещна напречния стълб. Минута преди изтичането на редовното време Испания стигна и до шесто попадение, след като Оярсабал се възползва от асистенция на Гая, за да добави името си сред голмайсторите - 6:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Световните шампиони от 2010 и 2014 година се изправят един срещу друг в директен спор за първото място в група 4 от Лига А на Лигата на нациите. Бундестимът е с 9 пункта, докато Ла Фурия е с 8. От трета позиция дебне тимът на Украйна, който с 6 точки и гостува на Швейцария.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Испания: Унай Симон, Сержи Роберто, Серхио Рамос, Пау Торес, Хосе Луис Гая, Родри, Серхио Каналес, Дани Олмо, Коке, Феран Торес, Алваро Мората

Германия: Мануел Нойер, Филип Макс, Робин Кох, Никлас Зюле, Матиас Гинтер, Тони Кроос, Илкай Гюндоган, Леон Горецка, Тимо Вернер, Серж Гнабри, Лерой Сане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички