Сензацията бе близо, но чешкият рицар спаси потресаващ Леверкузен (ВИДЕО)


Сензацията бе близо, но чешкият рицар спаси потресаващ Леверкузен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1506 0

Леверкузен издрапа победата с 3:2 над Карабах и продължава напред в Лига Европа! "Аспирините" изнесоха много слаба продукция за високите си стандарти и изоставаха до самия край на срещата. 

С български привкус в редиците на Карабах

В състава на гостите като титуляр започна бившият играч на Черно море Леандро Андраде, който асистира и за първото попадение. Другият бивш играч на "моряците" Патрик Андраде и бившият футболист на Локо Пловдив, Матеуш Силва, пък влязоха през втората част.

Леверкузен започна ударно и сгъна Карабах в неговата половина. Борха Иглесиас и Амин Адли пропуснаха добри възможности до 10-та минута, но след това постепенно гостите изравниха играта и на свой ред започнаха да създават опасности пред Храдецки. В 44-та минута удар на Жуниньо премина много близо до страничната греда.

Патрик Шик бе големият герой за Леверкузен срещу Карабах

Втората част започна с натиск на Леверкузен, но този път студеният душ ги поля. В 58-та минута Ясин Бензия изведе Леандро Андраде на фланга, той центрира ниско и Абдела Зубир отблизо откри резултата. 

Още: Лига Европа НА ЖИВО: ШОК за Леверкузен, Салах влезе в историята (ВИДЕО)

Четири минути по-късно Джаваркулиев от Карабах фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Фримпонг и след преразглеждане на ВАР, съдията Антъни Тайлър го изгони с директен червен картон.

Какво се случи обаче? Вместо да се приберат в глуха защита, храбрите азери отбелязаха нов гол - В 67-та минута Марко Вешович намери Жуниньо в наказателното и той покачи на 0:2. 

Малко след това обаче едно центриране на Алекс Грималдо бе продължено на втора греда, където Фримпонг от воле вкара за 1:2.

Карабах пропусна едно положение минутка след това, а Леверкузен натисна жестоко в последните минути. Въпреки това почти не се стигаше до критични ситуации, но в продължението на срещата удари часа на Патрик Шик.

В 90+4' Грималдо отлично пусна към чеха на първа греда и той с шпагат изравни резултата. Вече течаха последните секунди на срещата, когато Есекиел Паласиос центрира отлично към Шик, но този път на задна греда, и той с глава направи безпомощен Лунев - 3:2!

Една звезда се завръща за Леверкузен, друга май ще си ходи

Обратното броене вече започна: Леверкузен се справи и с Волфсбург (ВИДЕО)

Байер Леверкузен спаси уникалната серия без загуба срещу Карабах с късни голове (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички