Една звезда се завръща за Леверкузен, друга май ще си ходи


Една звезда се завръща за Леверкузен, друга май ще си ходи
Снимка: Getty Images

1036 0

Правещият фурор през този сезон Байер Леверкузен предвкусва скорошното завръщане в игра на една от големите си звезди Виктор Бонифейс. Нигерийският таран разкъса единия си адуктор в първите дни от годината и пропусна Купата на африканските нации.

Очаква се Бонифейс да бъде готов или за домакинството на Хофенхайм, в самия край на март, или за полуфиналния мач с Фортуна Дюселдорф в началото на април. Той вече тренира почти на пълни обороти и се чувства добре. Преди контузията той се разписа цели 16 пъти в 23 мача за Леверкузен.

Фримпонг може би ще бъде продаден през лятото

Още: Обратното броене вече започна: Леверкузен се справи и с Волфсбург (ВИДЕО)

Желаещите са твърде много....

Не са позитивни нещата обаче с друг от ключовите играчи на "аспирините" - Жереми Фримпонг. Според информация в немските медии, Байерн вече проявява силен интерес към холандеца. Баварците имат проблеми с поста на десен бек през сезона и продължават да се оглеждат за такъв, въпреки привличането на Саша Боей от Галатасарай.

Всеизвестен факт е, че когато Байер поиска даден играч, рядко го изпуска. Фримпонг има освобождаваща клауза в размер на 40-45 млн евро, а любопитното е, че 20% от тази сума ще отиде за бившия му отбор Селтик, отново със заложена в договора му клауза. Едно евентуално напускане на Шаби Алонсо, особено в посока Байерн, съвсем би улеснило сделката.

Дребничкият защитник предизвиква интерес не само у Байерн - вече се говори, че Барселона и Реал Мадрид също опипват почвата. Наскоро Фримпонг вече направи "дабъл-дабъл" за Леверкузен - 10 асистенции и 10 гола в 31 мача във всички турнири, умопомрачително постижение за халф-бек.

СНИМКА: Шаби Алонсо получи специален килим от треньора на Карабах

Предстои голяма промяна в Ливърпул за любимец на Юрген Клоп, вече има и заместник

Манчестър Юнайтед си хареса 21-годишен десен бек от Байер Леверкузен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички