Селекционерът на Шотландия ревна заради отменения гол срещу Испания


Селекционерът на Шотландия ревна заради отменения гол срещу Испания
Снимка: GettyImages

780 0

Селекционерът на Шотландия Стийв Кларк отсече, че голът на Скот Мактоминей в евроквалификацията срещу Испания е напълно редовен. Халфът на Манчестър Юнайтед заби феноменално попадение в 60-ата минута, когато от пряк свободен удар от малък ъгъл прати топката в мрежата на вратаря Унай Симон.

Съдиите и ВАР обаче видяха засада на Джак Хендри, който не игра с кълбото и пречеше на видимостта на стража на „Ла Фурия Роха“. Така голът бе отменен и „гайдарите“ не поведоха в резултата.

Вместо това в крайна сметка Испания спечели с 2:0 на стадион „Ла Картуха“ в Севиля. Шотландците се нуждаеха само от точка, за да си гарантират класиране на Евро 2024.

МНЕНИЕТО НА СПЕЦИАЛИСТА

"Вече е решено и няма смисъл да говорим по темата. Честно казано, известно време не знаех дори какво дискутират - дали е засада, или е нарушение срещу вратаря", коментира Кларк на пресконференцията след мача.

"Моето мнение е, че няма никакъв шанс вратарят да спаси този удар, независимо дали Хендри бе там, или не. Продължаваме напред и приемаме, че това е едно решение на ВАР, което бе в наш ущърб. Не заслужавахме да паднем", каза още той.

ВИЖТЕ ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ С ВИДЕО И СНИМКИ ОТ МАЧА МЕЖДУ ИСПАНИЯ И ШОТЛАНДИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички