"Това е шега, вбесява ме": След абсурдния автогол на Магуайър - Саутгейт избухна (ВИДЕО)


"Това е шега, вбесява ме": След абсурдния автогол на Магуайър - Саутгейт избухна (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

5267 0

В приятелски сблъсък се срещнаха две страни, които със сигурност скоро ще си гарантират и на хартия участието на Европейското първенство през 2024 година. Шотландия, която е с пълен актив от 15 точки, както и Англия, която е с 13 пункта в евроквалификациите, се срещнаха в британско дерби.

"Трите лъва" в крайна сметка стигнаха до крайни успех с 3:1. Фил Фодън и Джуд Белингам се разписаха през първото полувреме, а в 67-ата минута Хари Магуайър си отбеляза автогол и намали пасива за Шотландия. В 81-вата минута Хари Кейн оформи крайния резултат.

Магуайър, който и без това е подложен на убийствени критики от фенове, анализатори и коментатори, бе разпнат от подигравки. Това вбеси селекционера на английския национален отбор по футбол - Гарет Саутгейт.

"Това е резултат от абсурдно отношение към него за много дълъг период от време. Това е шега, никога не съм виждал играч, който да бъде третиран по начина, по който той е. И то не от шотландските фенове, а от нашите собствени коментатори, анализатори, каквито и да са, това е отвъд всичко, което съм виждал" - сподели Саутгейт.

Защитник на Арсенал за Магуайър: Един от най-добрите за Англия в последните години

След срещата Магуайър получи подкрепа и от вратаря на Арсенал и негов колеги при националния отбор - Аарън Рамсдейл. "Хари Магуайър, до колкото съм виждал за последните години в Англия, е един от най-добрите защитници, които сме имали" - сподели той. Вижте повече за приятелското британско дерби и как Англия спря серията на Шотландия (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички