В приятелско британско дерби: Англия спря серията на Шотландия, Магуайър „блесна“ (ВИДЕО+СНИМКИ)


В приятелско британско дерби: Англия спря серията на Шотландия, Магуайър „блесна“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

2062 0

Англия тресна Шотландия с 3:1 в приятелски мач, който се проведе на „Хемпдън Парк“ в Глазгоу. Така „Трите лъва“ сложиха край на победната серия на шотландците, които имаха 5 поредни победи в квалификациите за Евро 2024.

Успехът за селекцията на Гарет Саутгейт изковаха Фил Фодън (32), Джуд Белингам (35) и Хари Кейн (81). Почетното попадение за домакините падна след автогол на Хари Магуайър в 67-ата минута.

Англичаните играеха по-добре в началото на мача. Те нанесоха двоен тежък удар в рамките на 3 минути през първото полувреме. Първо Фил Фодън откри резултата след рикошет при удар на Кайл Уокър по тревата в 32-ата минута.

Само 180 секунди по-късно Джуд Белингам удвои преднината на гостите. Андрю Робъртсън не успя да изчисти добре топката и я подари на звездата на Реал Мадрид, който не се замисли и я прати в мрежата на Ангъс Гън – 0:2.

В средата на второто полувреме интригата в мача се върна. Тогава в негативна светлина блесна Хари Магуайър, който прати кълбото в собствената си мрежа след нескопосана намеса при опит за пас по тревата на Анди Робъртсън – 1:2.

Домакините обаче не съумяха да се докопат до равенството. В 81-ата минута Белингам намери перфектно Хари Кейн, който фиксира крайното 1:3 за Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички