Селекционерът на Саудитска Арабия: Роналдо е светлината, която озари цялата страна


Селекционерът на Саудитска Арабия: Роналдо е светлината, която озари цялата страна
Снимка: Getty Images

1544 0

Няма да е преувеличено да се каже, че целият футболен свят очаква дебюта на Кристиано Роналдо с Ал Насър, след като се присъедини Саудитската Про лига през декември. За съжаление, феновете ще трябва да изчакат още, тъй като 37-годишният играч изтърпява наказание от два мача. Причината е, че счупи телефона на фен на Евертън, когато все още беше играч на Манчестър Юнайтед. Също така стана ясно, че Роналдо е картотекиран със закъснение от новия си клуб.

Междувременно, наставникът на националния отбор на Саудитска Арабия, Ерве Ренар, похвали пристигането на португалската суперзвезда в Ал Насър. 54-годишният мениджър говори за огромното влияние, което Роналдо ще има върху страната.

"Заради кариерата, която има и с цялото медийното въздействие, трансферът му е нещо, което не може да бъде дефинирано. Това е светлина, това е слънчева светлина, която озари цяла Саудитска Арабия“, каза Ренар пред TribalFootball.

"Със сигурност именно това е целта на трансфера му. Малко по-малко ще изведе държавата на преден план. Мохамед бин Салман, дойде на власт през 2017 г., минаха пет, шест години и развитието на футбола не е толкова голямо. Име желание да се постигне голямата цел, а именно страната да бъде домакин на Световното първенство през 2030 година".

"В днешно време Саудитска Арабия е една от малкото страни, които могат да привлекат големи международни знаменитости. Не само в спортния сектор, в музикалната индустрия имаме DJ Snake и Drake, които често идват в Саудитска Арабия. Това са само примери на културно ниво. Спортът също ще бъде част от тези сектори, които ще накарат Саудитска Арабия да харчи много пари. Успехът срещу Аржентина на Световното първенство вече беше знаменита победа, а идването на Кристиано Роналдо е нещо огромно за страната", завърши саудитският бос.

В Саудитска Арабия правят всичко възможно, за да може да привлекат и Лионел Меси в шампионата си, като вече два отбора се борят за подписа му - ето кои.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички