Саудитски бизнесмен предлага 2.2 милиона, за да се срещне с Меси и Роналдо


Саудитски бизнесмен предлага 2.2 милиона, за да се срещне с Меси и Роналдо
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

11712 0

Бизнесмен от Саудитска Арабия води наддаването да гледа най-новата глава от прочутото съперничество между Кристиано Роналдо и Лионел Меси с оферта от 10 милиона риала (2.2 милиона паунда) за билет за приятелския мач, който се задава през следващата седмица. 

Отделът за развлечения към саудитското правителство съобщи в Twitter, че Мушреф ал Гамди, генерален мениджър на групата за недвижими имоти AquarOne, е лидер в търга, който приключва два дни преди срещата. Билетът " Отвъд въображението" е за мач с участието на комбиниран отбор от саудитските тимове на Ал Насър и Ал Хилал срещу ПСЖ на Лионел Меси. 

Купувачът на билета има право да присъства на церемонията по награждаването, да влезе в съблекалните и да се срещне с двамата мъже, които от години наред се борят да бъдат най-великите в света. Мачът в Рияд ще бъде първата среща на двамата на терена, след като Ювентус победи Барселона с 3:0 през декември 2020 г.

Въпреки че приходите от търга ще отидат за благотворителност, събитието може да подхранва обвинения в " промиване на спорта": отвличане на вниманието от злоупотреби с права чрез пръскане на пари върху спорта. Освен че привлече Роналдо, Саудитска Арабия "се сдоби" с Меси като посланик на туризма. От друга страна, ПСЖ е и собственост на катарското правителство.

Кристиано Роналдо за първи път беше изключен от списъка с 14 играчи за годишната награда за най-добър мъжки играч на ФИФА, като сред избраните бяха Меси и Килиан Мбапе, а ето кои са другите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички