Лионел Меси изравни рекорд на Роналдо - Кристиано никога няма да си го върне


Лионел Меси изравни рекорд на Роналдо - Кристиано никога няма да си го върне
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3554 0

Мегазвездата на ПСЖ Лионел Меси се завърна по отличен начин за клубния си тим. Припомняме, че аржентинецът получи по-дълга почивка, след като спечели Световното първенство по футбол в Катар със своята страна.

Меси не игра в не една и две срещи, но след като се върна на "Парк де Пренс" за домакинството срещу Анже, показа, че не е загубил форма. Френският шампион спечели без особени проблеми срещу своя опонент с 2:0.

Попаденията бяха по едно през двете полувремена. Първото бе дело на Уго Екитик в петата минута, а второто... именно на Лионел Меси (72-ра минута). Той завърши много красива отборна атака на своя тим с прецизен изстрел по земя.

Оказва се, че всъщност чрез това попадение Меси е изравнил рекорд на Кристиано Роналдо. Рекорд, който португалецът едва ли някога ще може да си върне, тъй като касае топ първенствата на Европа. Напомняме, че Кристиано пое посока Азия.

Голът на Меси бе номер 696 за него в топ първенствата на Европа, като толкова има и Кристиано. Аржентинецът е реализирал 672 от тях за Барселона, а останалите - за ПСЖ, информира SportBible. Кристиано пък се е разписвал за Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус.

Трябва да се отбележи, че Меси постига това с цели 86 срещи по-малко. Тики-така по шампионски: как Меси се върна от Световното с гол от световна класа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички