Кристиано Роналдо отнесе седмия за полувреме – Ал Насър остава на върха (ВИДЕО)


Кристиано Роналдо отнесе седмия за полувреме – Ал Насър остава на върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10426 0

Кристиано Роналдо донесе 13-тата победа на Ал Насър по време на настоящата кампания в Саудитската професионална лига, след като вкара и трите попадения при гостуването на Дамк за крайното 3:0.

Двубоят бе част от 18-тия кръг в местната надпреварата, като ценните три точки оставиха „соколите“ на върха във временното класиране с 43 точки след 18 изиграни двубои, докато най-близкият преследвач Ал Етихад има с два пункта по-малко. Съперникът на Роналдо и компания пък остана на седмо място в класирането.

Португалецът обаче безспорно бе във вихъра си, след като за броени минути около и след средата на първата част предреши крайния изход на двубоя с попадения съответно в 18-ата, 23-тата и 42-рата минута, като първото дойде след изпълненото на дузпа, докато в другите случаи опитният играч завърши красиви комбинации.

Неговият тим вече е в серия от четири победи и равенство в последните си 5 шампионатни ангажименти, като три от успехите са в серия. Роналдо пък реализира също и през второто полувремe, но попадението му бе отменено поради засада. То вече достигна четвърта позиция в голмайсторската класация на местната надпревара със своите осем попадения и две асистенции, като съотборникът му Талиска остава на върха с 13 гола.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха двубоя по-активно и получиха удобна възможност от статично положение след около 5 минути игра, която обаче бе пропиляна след разочароващо изпълнение.

След точно четвърт час се стигна до интересна ситуация в наказателното поле на домакините! Съотборниците на Роналдо атакуваха по десния фланг и се стигна до комбинация между двете крила. Първо бе отправено ниско центриране наляво, след което топката бе подадена от Гариб около бялата точка за изпълнение на дузпа. 

Там Ал Наджеи стреля, но кълбото срещна тялото на противников футболист и по-конкретно - ръката му. Съдията прегледа с ВАР ситуацията и секунди по-късно отсъди наказателен удар.

ГОЛ! С дузпата очаквано се нагърби Кристиано Роналдо, който без да оставя съмнения матира Зегба с удар в горния ляв ъгъл! 0:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Кристиано Роналдо бе във вихъра си и след само пет минути вкара второто си попадение в двубоя и общо седмото, откакто се подвизава в местния елит. Той получи къс пас около наказателното поле и без да се бави отправи удар в долния ляв ъгъл.

Video edited on Kapwing

В 25-ата минута се стигна до изключителен красив момент, след като от Дамк напреднаха отляво и отправиха центриране към Судани. Той от своя страна спря топката на гърди и с акробатично изпълнение нацели напречната греда!

След осем минути гостите бяха напът да достигнат до нова чиста възможност, но при подаването към Роналдо португалецът се оказа в нередовна позиция. Тя обаче бе отразена от страничния съдия едва, след като стана ясно, че "соколите" няма да се възползват от ситуацията.

44' - 3:0! Роналдо оформи хеттрика си в последните секунди от полувремето, когато негов съотборник "сви" отлично топката към Кристиано в наказателното поле и той с едно докосване я прати в мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха по-активно и през втората част, но само липсата на късмет попречи на Роналдо и компания да покачат разликата в срещата до четири попадения с поредната остра атака срещу вратата на Дамк.

В 66-ата минута Кристиано Роналдо за пореден път вкара кълбото във вратата на непретенциозния съперник, но попадението му бе отменено поради нередовна позиция при подаването към него.

При изтичането на 84-тата минута португалецът се струполи в наказателното поле за дузпа след бърз рейд, но съдията бе категоричен, че дузпа при съответната ситуация не може да отсъди.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Дамк: Зегба, Чафай, Алнахли, Бедране, Ахасон, Макеен, Аламар, Махершала, Антолич, Судани, Хамзи

Ал Насър: Науаф, Султан, Мадо, Аламри, Конан, Луис Густаво, Ал Хаибари, Гариб, Айман, Сами, Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ал Насър се отърси от няколкото лоши резултати, които записа в Саудитската професионална лига. "Рицарите на Наджд" влизат в двубоя на гърба на 2 поредни победи и страхотната форма, в която новата суперзвезда на тима Кристиано Роналдо, който към момента има 5 гола и 2 асистенции в 4 мача.

Възпитаниците на Руди Гарсия с Ал Уехда с 4:0 и с Ал Таавун в труден двубой, завършил 2:1. Така тимът има 40 пункта - с 1 по-малко от първия Ал Итихад, който стъпи на криво, давайки шанс Роналдо и компания отново да превземат върха.

Дамк от своя страна не успява да покаже постоянство през кампанията. Отборът заема седмото място в класирането с актив от 22 точки при записани 5 победи, 7 равенства и 5 загуби.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички