Самуел Ето'О официално тръгна по стъпките на Димитър Бербатов


Самуел Ето'О официално тръгна по стъпките на Димитър Бербатов
Снимка: Getty Images

1660 0

Бившият камерунски нападател Самуел Ето'о тръгна по стъпките на Димитър Бербатов и официално подаде кандидатура за президент на футболната федерация на своята страна. Той обеща, че ще бъде "следващият президент независимо от манипулациите и измамите".

Ето'о, който четири пъти бе избиран за "Най-добър футболист на Африка" за годината, бе придружен от свои сподвижници, преди да предаде кандидатурата си в офиса на Камерунската федерация в столицата Яунде.

"Призовавам отсрещния лагер да бъде внимателен, защото се примирихме с много неща", сподели той пред журналисти.

40-годишният бивш играч на Барселона и Интер каза още, че настоящото ръководство му е предложило вицепрезидентски пост – предложение, което той отказал.

"Аз ще бъда следващият президент на федерацията независимо от манипулациите и измамите", зарече се Ето'о, казвайки още, че е "време за възраждане на нашия футбол", когато обяви намерението си да се кандидатира за президент през септември.

Спортният арбитражен съд през януари анулира изборите от 2018-а, спечелени от Сейду Мбомбо Нджоя, който Ето'о определи като "безславно провалил се". Новите избори са насрочени за декември - месец преди Камерун да приеме Купата на африканските нации – турнир, който бе отложен с година поради пандемията от коронавирус...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички