Само един е пред Кристиано Роналдо по голове в евроквалификациите: Кейн и Мбапе му дишат прахта


Само един е пред Кристиано Роналдо по голове в евроквалификациите: Кейн и Мбапе му дишат прахта
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

2056 0

Кристиано Роналдо вече е на 38 години, но все още се бори срещу най-добрите съвременни нападатели в европейския футбол. Това потвърждава и надпреварата за голмайстор на квалификациите за Европейското първенство през 2024 година.

Кой ще завърши с най-много голове в квалификациите за Евро 2024?

Нападателят на Ал Насър е втори по този показател към момента, като е реализирал 9 попадения. Въпреки че бе наказан за натрупани жълти картони в сблъсъка срещу Люксембург, в който иначе със сигурност щеше да се включи за историческия успех с 9:0 с поне един гол.

Той оставя зад себе си футболисти като Хари Кейн (7 гола - Англия), Расмус Хойлунд (7 гола - Дания) и Килиан Мбапе (6 гола - Франция). Единственият с повече попадения от Кристиано е нападателят на Белгия Ромелу Лукаку с 10.

Трябва да се отбележи, че Португалия е в група с шест отбора, докато и Кейн с Англия, и Лукаку с Белгия, и Мбапе с Франция са в групи с по пет тима. Единствено Хойлунд от водещите споменати реализатори също е в група с 6 страни. Така "морвеплавателите" и скандинавците имат с два мача повече.

Кристиано Роналдо е повикан и за предстоящите два дуела с Лихтенщайн и Исландия. Белгия с Лукаку приключва с домакинство срещу Азербайджан, Англия с Кейн излиза срещу Малта и срещу Северна Македония, за Франция с Мбапе предстоят сблъсъци с Гибралтар и Гърция, докато Дания с Хойлунд финишира със Словения и Северна Ирландия.

Един от съперниците на португалеца в своеобразната надпревара - Расмус Хойлунд, се прехласна по Кристиано Роналдо и посочи какво най-много харесва у него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички