С тотално надмощие, но само 1 гол: Хърватия надви Армения и оглави Група "D"


С тотално надмощие, но само 1 гол: Хърватия надви Армения и оглави Група "D"
Снимка: GettyImages

925 0

Бронзовият медалист от Световното първенство в Катар миналата година - Хърватия, постигна важна победа над един от основните си конкуренти в евроквалификациите.

"Шахматистите" надвиха с минималното 1:0 Армения в квалификационен двубой за място на Европейското първенство в Германия догодина. Единственото попадение бе дело на Андрей Крамарич в 13-тата минута.

Така балканският тим оглави своята Група "D" с 10 точки в актива си. Втора остана Турция със същия брой, но и с мач повече. Домакините от своя страна останаха извън челната двойка със 7 пункта на сметката си и също с двубой горница.

Възпитаниците на Златко Далич не оставиха почти никакъв шанс на своя опонент. Те притежаваха топката в 61% от времето, отправяйки 26 на 7 удари. Легендата и капитан в състава на "шахматистите" Лука Модрич пък се превърна в четвъртия състезател с най-много срещи в историята на Хърватия (168).

Как се разви двубоят?

Хърватия започна много по-силно мача. Още в 9-ата минута Петкович пропусна страхотен шанс. Негов удар мина болезнено близо покрай вратата на съперника.

ГОООЛ! Само 5 минути по-късно гостите откриха резултата. Крамарич се възползва от създал се карамбол в противниковото наказателно поле след изпълнение на корнер, реализирайки от близка дистанция.

Армения опита да отговори мигновено. В следващите минути домакините се установиха в полето на "шахматистите", отправяйки сериозен брой изстрели посока вратата на Ливакович. Никой от тях обаче не беше достатъчно съобразителен.

Лука Модрич и компания обаче бързо си върнаха инициативата, тествайки на няколко пъти вниманието на Чанчаревич. Арменците от своя страна започнаха да разчитат на контраатки.

Така и обаче до особено опасни ситуации до края на първите 45 минути не се стигна. За разлика от крехката си преднина в резултата, Хърватия имаше убедителна такава в статистиката.

Второто полувреме "шахматистите" започнаха също толкова добре, както завършиха първото. До 56-ата минута пред Петкович, Модрич и Крамарич се отвориха няколко възможности за удвояване на преднината, но домакинската защита удържа.

Именно последният си създаде великолепен шанс да направи 2:0 в полза на своя тим. В 60-ата минута Крамарич се завъртя прекрасно, отправяйки мигновен шут, който обаче Чанчаревич някак си успя да избие над напречната греда.

Именно стражът на Армения безспорно бе и играчът на мача за домакините, спасявайки цели 8 чисти голови положения в хода на двубоя.

Хърватия нито вкара, нито допусна още попадения. Така възпитаниците на Златко Далич оглавиха своята Група "D" 10 точки на сметката си. Тези на Олександър Петраков пък изпаднаха от челната двойка със 7 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички