С Гайе, Сундберг и Соу в състава, Гамбия отстъпи на Гвинея в Купата на африканските нации


С Гайе, Сундберг и Соу в състава, Гамбия отстъпи на Гвинея в Купата на африканските нации
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1298 0

Агибу Камара вкара гол през второто полувреме, за да донесе победата с 1:0 на Гвинея над Гамбия в среща от втория кръг в група С на турнира за Купата на Африканските нации.

Трима играчи от Първа лига в състава на гостите

Гвинея доминираше през по-голямата част от срещата срещу тима, за който започнаха като титуляри и вратарят на Локомотив (София) Бубакар Гайе, и централният бранител на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг. Стоперът напусна терена в 81-ата минута, отстъпвайки мястото си на бившия нападател на ЦСКА - Али Соу, в опит да изравнят резултата.

Гамбия бе сразен от Гвинея в Купата на Африка

Сладък реванш за Гвинея

Камара вкара топката във вратата в 69-ата минута след чудесен, елегантен пас от Морган Гилавоги. Така те взеха и частичен реванш над този съперник, който ги елиминира на осминафинал на предишното издание на турнира.

Гвинейците вече имат 4 точки, с 2 по-малко от лидера Сенегал, който вчера срази Камерун с 3:1. Но и с този актив тимът на треньора Каба Диавара гледа уверено към осминафиналите.

Камерун има 1 точка и в последния си мач играе с Гамбия в опит да събере още три и също да продължи напред като един от четирите най-добри трети отбора. Гамбия е без актив. Още новини за Купата на африканските нации четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички