Голяма лъжа и опасност за живота: Потни и едва дишащи - кошмарът за звезди от Първа лига (ВИДЕО)


Голяма лъжа и опасност за живота: Потни и едва дишащи - кошмарът за звезди от Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: скрийншот: Instagram/ saidyjanko22

1951 0

Излязоха повече подробности за кошмара във въздуха, който са преживели футболистите на националния отбор по футбол на Гамбия. Сред тях са и ключови футболисти за Лудогорец и Локомотив София - Ноа Сонко Сундберг и Бабукай Гайе.

Десният краен защитник на Йънг Бойс Саиди Янко качи кадри в личния си профил в социалната мрежа Instagram. На тях всички играчи видимо изглеждат изтощени, потни и трудно дишащи.

Оказва се, че още в началото футболистите са били излъгани. Те са усетили, че е твърде горещо, но екипажът ги е уверил, че климатикът ще се включи, когато излетят. Той обяснява, че много хора са били със силно главоболие и силни световъртежи.

Още: Ужас в небето: Сундберг и тимът на Гамбия летяха в самолет без кислород към Купата на Африка

Заключава, че последствията е можело да бъдат много по-лоши, ако са били поставени в тази ситуация за по-дълго време. Ето и какво точно написа:

Кошмарът за Сонко Сундберг и Бабукай Гайе от първо лице

Футболистите на Лудогорец се поздравяват

"Неприемливо.

След 32-часово пътуване от Саудитска Арабия до Гамбия с дълги престои в Истанбул и Казабланка, трябваше да летим за Кот д'Ивоар за Купата на африканските нации.

Когато се качихме в малкия самолет, който беше нает да ни транспортира, забелязахме огромната топлина в кабината, която ни накара да се изпотим. Екипажът ни увери, че климатикът ще се включи веднага щом сме във въздуха.

Нечовешката жега, примесена с липсата на кислород, остави много хора със силно главоболие и силни световъртежи. Освен това, хората започнаха да заспиват дълбоко в рамките на минути след влизането си в самолета.

Докато бяхме във въздуха, ситуацията се влошаваше, оставяйки пилота без друга възможност, освен да започне аварийно кацане на летището в Банджул девет минути след излитането. Случи се успешно.

Ако не беше това, последствията можеха да бъдат много по-лоши. Знаем какво можеше да стане, ако бяхме останали така в самолета, без кислород...

Благодарни сме, че всички се чувстват добре, но това е ситуация, която трябва да бъде решена преди Купата на Африканските нации.

Това е недопустимо и повече не трябва да има такива случаи" - написа той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички