Федерацията налага на Босна контрола с Русия, лидерите на тима не искат и да чуят


Федерацията налага на Босна контрола с Русия, лидерите на тима не искат и да чуят

1315 0

Част от националите на Босна и Херцеговина са против това отборът им да изиграе приятелски мач с Русия, съобщава "N1". Сред тях има лидери на тима, воден от българина Ивайло Петев.

Въпросните играчи, които остават неназовани, са потвърдили пред изданието, че няма да откликнат на повиквателните да играят срещу тима на страната, която води война в Украйна повече от половин година. Приятелският мач е заплануван за 19 ноември.

Един от футболистите, които се обявиха срещу провеждането на контрола с този съперник, беше халфът Миралем Пянич.

"Чух за решението на федерацията и ръководството ѝ е наясно с моята позиция. Обадиха ми се и ме попитаха какво мисля за мача. Казах каквото мислех, а после бях изненадан от различното решение. Нямам думи!", заяви босненецът, цитиран от sportske.ba.

"Когато един отбор започне да играе добре, винаги нещо се обърква. Нямам думи. Федерацията знае моята позиция. Просто ще кажа, че това не е добре", допълни Пянич.

Капитанът на Босна и Херцеговина Един Джеко също се обяви против двубоя. "Аз съм против мача с Русия! Винаги съм се застъпвал за мира. Футболният съюз знае моето мнение. За съжаление, не вземам аз решенията за това с кой ще играе Босна, но аз имам ясна позиция, която не включва участие в този мач", заяви звездата на Интер, цитиран от "Klix". А ето кой футболист бе изваден от националния отбор заради трансфер в руски клуб. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички