Да ти се изсмеят в лицето: Най-ужасяващият свободен удар на Кристиано Роналдо (ВИДЕО)


Да ти се изсмеят в лицето: Най-ужасяващият свободен удар на Кристиано Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4423 0

Кристиано Роналдо е доказан изпълнител на статични положения и може да се похвали с редица паметни шедьоври от свободни удари, но има един негов конкретен опит от Мондиал 2014, който със сигурност го "преследва" и до ден-днешен.

Да се изсмееш в лицето на Роналдо

Случката се разиграва през 2014 година на Световното първенство в Бразилия. Датата е 16 юни, а Португалия се изправя срещу Германия в първия мач от група "G".

"Мореплавателите" получават правото да стрелят от свободен удар, а зад топката, разбира се, застава Роналдо. Неговият удар обаче разочарова всички, тъй като се вижда, че 5-кратния носител на "Златната топка" не успява да намери кълбото по правилния начин и пропилява наистина златна възможност.

Унижението за португалеца обаче бе пълно, когато дори и германският коментатор на телевизионното излъчване не успя да се сдържи и избухна в смях. В крайна сметка, "Маншафта" пък се подигра с "мореплавателите", побеждавайки ги с 4:0 на старта на Мондиала, а Португалия дори не успя да се добере и до елиминационната фаза тогава.

Разбира се, това е един от малките моменти, в които футболният свят може да си направи шега с португалеца. Статистиката на португалеца от свободни удари наистина е умопомрачителна, като той има цели 60 вкарани попадения от статични ситуации в своята цветуща кариера.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Цената на Роналдо падна до мижава сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички