Роберто Мартинес: Кристиано Роналдо е на ниво, което не съм виждал досега


Роберто Мартинес: Кристиано Роналдо е на ниво, което не съм виждал досега
Снимка: Getty Images

2511 0

Новият селекционер на Португалия - Роберто Мартинес, се изказа доста ласкаво за Кристиано Роналдо, който е напът да запише 200 участия с националната фланелка по-късно през тази година.

В момента португалският футболист има на сметката си цели 198 мача с екипа на "мореплавателите". В предстоящите срещи на Португалия от квалификациите за Евро 2024 тази цифра почти сигурно ще стигне до 200. Самият Роберто Мартинес пък се възхити на подобно постижение.

"Когато видиш, че един играч е изиграл 50 мача за националния отбор, това е много добра кариера. Когато видите играч да достига 100 мача за националния отбор, той очевидно е емблематична фигура. Когато говорим за Кристиано Роналдо, то това е уникален случай. Играч, който може да стигне до 200 мача за националния отбор", каза испанският специалист за "talkSPORT".

"Кристиано Роналдо знае как да се грижи за себе си и отлично познава професията - как да бъде максималист и как да бъде страхотен човек, който просто иска да стане по-добър. Роналдо е на ниво, което не съм виждал досега", добави още Мартинес.

Бъдещето на Роналдо с националната фланелка беше поставено под въпрос след разочароващото отпадане на Португалия на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол през 2022 година в Катар от Мароко. Мартинес обаче неведнъж наблегна на това, че ще разчита на Роналдо за предстоящите мачове.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Карим Бензема се посъветвал с Кристиано Роналдо за трансфер в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички