Роналдо пред наказание, защото напусна терена преди края на мача срещу Сърбия


Роналдо пред наказание, защото напусна терена преди края на мача срещу Сърбия
Снимка: Getty Images/Guliver

7384 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо бе бесен след двубоя за неговата страна Португалия срещу Сърбия, завършил при равенство 2:2. Припомняме, че тогава той вкара в последните секунди редовен гол, но главният съдия не видя, че топката е преминала с целия си обем голлинията и не го зачете.

Това вбеси Роналдо, който дори си позволи да напусне терена, въпреки че последният съдийски сигнал не бе настъпил. Оказва се, че той може да понесе последствия за тези си действия, информира италианското издание "Кориере дело Спорт".

Член 11 от Дисциплинарният кодекс на ФИФА гласи: "Асоциации и клубове, както и техните футболисти, представители или други членове, трябва да съобразяват действията си със законите на играта, както и регулациите, директивите, наставленията и решенията на ФИФА. Те трябва да спазват феърплея, лоялността и почтеността".

Към момента Роналдо не е обвинен и от Португалия ще се надяват това да не се случи и той да не е наказан за следващата световна квалификация на тима - гостуване на Люксембург във вторник, 30 март. Роналдо може да бъде наказан за поне една среща според правилника.

А как самият Роналдо коментира отменения гол и защо съдията се е извинил на наставника на Португалия Фернандо Сантош?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички