Кои са най-добрите футболисти от началото на 2021 година


Кои са най-добрите футболисти от началото на 2021 година
Снимка: Getty Images

3851 0

Лионел Меси е най-добрият футболист през първото тримесечие на 2021 година. Това показва проучване на Международния център за спортни изследвания, което обхваща петте топ първенства в Европа и взима предвид изиграните мачове от всеки играч.

Проучването покрива всички 98 клуба в 5-те водещи първенства на Стария континент и избира най-добрия футболист от всеки отбор, като играчите трябва да са изиграли поне 2/3 от мачовете за тримесечието, за да попаднат в класацията на Центъра за спортни изследвания.

Меси се котира най-високо от всички играчи, като получава индекс от 92,5. На второ място се нарежда голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски (89,5), който според мнозина е щял да спечели "Златната топка" за 2020 година, ако такава се връчваше.

Както е известно, заради пандемията от коронавирус организаторите решиха да не връчват най-високото индивидуално отличие. По-любопитно е името на третия най-добър футболист през първото тримесечие на 2021 година - халфът на Челси Жоржиньо с индекс, равен на този на Лева (89,5).

От тримата играчи с най-много изиграни минути е Левандовски, като именно заради това той се класира пред Жоржиньо, който иначе е със същия индекс. На четвърто място се нарежда правещият страхотен сезон в Манчестър Сити Рубен Диаш (89,4), докато пети е суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо (89,3). Топ 10 се допълва от Набил Фекир, Тони Кроос, Андре Силва, Лоренцо Инсинсие и Джейдън Санчо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички