Роналдо няма спирка! Фамозен гол на португалеца вдъхнови Ал Насър за обрат (ВИДЕО)


Роналдо няма спирка! Фамозен гол на португалеца вдъхнови Ал Насър за обрат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2814 0

Воденият от Кристиано Роналдо Ал Насър постигна победа с 2:1 у дома в Рияд над Дамак. "Соколите" трябваше да правят обрат, за да се доберат до трите точки и го постигнаха с два гола от пряк свободен удар, а в герои се превърнаха обичайните заподозрени - Роналдо и Андерсон Талиска.

Развой на сблъсъка

Срещата започна страхотно за домакините. Още в петата минута Кристиано Роналдо прати топката в противниковата врата, но попадението бе отменено поради засада. Противно на очакванията Дамак доминираше до края на първата част и съвсем заслужено поведе във втората минута от добавеното време, когато Джордж-Кевин Нкоду засече пас от свой съотборник и даде преднина на гостите - 1:0.

През втората част обаче Ал Насър бързо изравни. Андерсон Талиска получи правото да изпълни свободен удар и бе точен за 1:1. Отново бразилецът можеше да се разпише в 55', но негов изстрел с глава мина над напречната греда. 

В крайна сметка, до обрата се стигна в 57-ата минута. Този път Кристиано Роналдо се нагърби с отговорността да изпълни свободен удар и го направи по блестящ начин - с много сила и точност право в горния десен ъгъл на вратата.

ВИЖТЕ СТРАХОТНОТО ПОПАДЕНИЕ НА КРИСТИАНО РОНАЛДО (ВИДЕО)

В 80-ата минута португалецът можеше да отбележи и втори гол. Той засече с глава центриране от своя сънародник Алекс Телес, но прати кълбото над горната греда. Добавеното време бе цели 9 минути, а Дамак можеше да отбележи в първата от него, но Ахмед Хариси стреля неточно, след като получи пас от Николае Станчу.

С успеха Ал Насър вече заема третата позиция с актив от  22 точки, а през седмицата ще мери сили с Ал-Духаил в азиатската Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички