Роберто Мартинес: Бях много изненадан от Кристиано Роналдо, показа качество, което не очаквах


Роберто Мартинес: Бях много изненадан от Кристиано Роналдо, показа качество, което не очаквах
Снимка: Getty Images

2566 0

Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес разкри, че е бил "изненадан" от смирението и желанието, което Кристиано Роналдо показал по време на първата им среща. Бившият селекционер на Белгия пое поста от Фернандо Сантос през януари след отпадането на страната на четвъртфиналите на Световното първенство от Мароко.

Тогава 38-годишният Роналдо изглеждаше така, сякаш е изиграл последния си голям турнир, след като не успя да изведе Португалия до успех на своето пето световно първенство. Сега обаче заяви желанието си да участва на Европейското догодина, след като вкара девет гола в седем мача под ръководството на Мартинес.

Смиреният Роналдо изненадал селекционера на Португалия

А бившият мениджър на Уигън и Евертън призна, че е бил дори шокиран от отношението на Роналдо, когато за първи път разговаря с легендата на Реал Мадрид в Саудитска Арабия. "Никога не съм харесвал да избирам имена или да съм в отбор, без да съм срещал човека зад футболиста", сподели селекционерът пред "Cadena SER".

"Опитах се да опозная всички, които бяха в списъка за Световното първенство и когато срещнах Кристиано, открих, че той е играч, който е предразположен да продължи да дава всичко от себе си за националния отбор. Видях човек, който искаше да бъде много отдаден и който по всякакъв начин е в услуга на отбора. Нещо, което не трябва да е така, играч като Кристиано, който е постигнал всичко...", разказва той.

"Истината е, че бях много изненадан, че той имаше това смирение и това желание да служи на групата. Това беше отправната точка и основата за всички играчи, които влязоха в тази съблекалня".

Португалия си осигури място на Евро 2024 с победа с 5:0 над Босна и Херцеговина в понеделник, като Роналдо вкара два гола.  Роналдо отбеляза рекордните 127 гола в 203 мача за Португалия. Той помогна на отбора си да спечели Евро през 2016 г. и има впечатляващ рекорд в големи турнири - 22 гола в 47 мача. А по повод отличното си представяне Роналдо бе посрещнат от Ал Насър със специална торта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички