"Бях по-добър и от Роналдо" - историята за бляскава кариера, съсипана заради парите, жените и колите


"Бях по-добър и от Роналдо" - историята за бляскава кариера, съсипана заради парите, жените и колите
Снимка: Gettymages

40402 0

Историята на Фабио Паим е сред най-добрите за футболна кариера, съсипана от пари. Детето-чудо, както бе наричан, оставя четиримата си по-малки братя и сестри и майка си на осем години, за да живее в академията на Спортинг.

Той е толкова добър, че клубът му плаща 4,400 паунда на седмица, когато е на 13, плюс зашеметяващите 130,000 паунда годишен бонус. Тази седмична заплата нараства през тийнейджърските му години до 5,000 паунда, 6,000 паунда и 8,000 паунда, преди той да се присъедини към Челси под наем на 20 години, печелейки 10 000 на седмица, както и огромни бонуси.

"Бях по-добър от Роналдо"

Мнозина вярват тогава, че Паим ще стане един от, ако не и най-добрите играчи, включително и неговият приятел от детството Кристиано Роналдо. Известно е, че Роналдо казва, когато се присъединява към Манчестър Юнайтед през 2003 г.: "Ако смятате, че съм добър, изчакайте да видите Фабио Паим".

Не така обаче се развиват нещата, а бързата и ранна слава му изиграват много лоша шега. "Тогава бях по-добър от Роналдо. Не работех като тях (б.ред. Роналдо и Лионел Меси). Започнах да печеля много пари и имах слава много по-рано. Това ме отведе по друг път, затова не съм сред тях и не го заслужавам. Роден съм с талант. Тъй като печелех много пари, имах илюзията, че не се нуждая от усилията", споделя той пред "The Sun".

"Когато бях на 13, месечната ми заплата беше 19 000 евро плюс 150 000 евро бонус на година. Винаги вървеше нагоре. Беше прекалено бързо. Винаги съм се грижил за семейството си, защото имах най-големия доход вкъщи. Майка ми беше домашна помощница в къщите на други хора. Можех да похарча парите за моите неща и дори да бърках, никога не ми обръщаха внимание. Никой не каза нищо, защото бях толкова добър. Спортинг искаше да играя, така че ме оставиха да правя, каквото си поискам, стига да продължа да играя на това ниво", допълни бившият играч.

Унищожената кариера

Той купува първия си мотор, висок клас кабриолет "Мерцедес", преди да получи шофьорска книжка и притежава цяла флотилия от суперавтомобили. "Честно казано, съжалявам за някои от изборите, които направих. Вярвам, че трябваше да бъда научен по-добре, защото печелех много пари и не знаех как да се справя с това".

"Исках всичко едновременно. Не трябваше да пришпорвам нещата. Трябваше да бъда по-смирен и да внимавам какво ми казват хората. Харесвах много неща. Такива, които не можех да имам като дете. Но и аз бях ограбен и хората се възползваха от мен няколко пъти. Хората в банката, човекът, който ми продаваше колите".

"Купувах всякакви коли. Най-лошата инвестиция, която можете да направите, са автомобили, но главата ми не можеше да мисли по този начин и никой не ме научи на по-добро. Започнах да пия, когато бях на 18 или 19 години, след което започнах да ходя на партита. Стана рутина, повече купони, все повече неща. Опознах различен начин на живот. Като футболист се представих по същия начин. Вкарвах, играех добре в мачовете, но след това купонясвах и вземах лоши решения", разкайва се той. Точно бившият съотборник на Роналдо споделя как двамата са ходили всяка вечер да хапват бургери от "Макдоналдс", докато са в академията на Спортинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички