Ривалдо: Левандовски ще е разочарован от отмяната на "Златната топка"


Ривалдо: Левандовски ще е разочарован от отмяната на "Златната топка"
Снимка: Gulliver/GettyImages

2327 0

Преди дни стана ясно, че поради пандемията от COVID-19 тази година няма да бъде връчена "Златната топка". Това бе съобщено официално от организаторите на церемонията "Франс футбол" и така за първи път от 1956-а насам най-ценното индивидуално отличие във футбола няма да има свой кавалер.

Това предизвика недоволство от мнозина запалянковци. Легендата на Барселона Ривалдо, който е носител на отличието през 1999г., изрази мнението си по темата, като подкрепи решението. Той говори и за Роберт Левандовски, който бе смятан за един от основните фаворити за престижната награда.

"Беше правилно решението да не се връчва "Златната топка" тази година. Това е странен сезон в европейските първенства, с много мачове изиграни пред закрити врата, както и много играчи – като тези във Франция, които станаха свидетели на прекратяване на сезона. Някои играчи ще се чувстват разочаровани и със сигурност Левандовски от Байерн Мюнхен е един от тях.

Полският нападател беше централна фигура в спечелването на 8-ма поредна титла в Бундеслигата за Байерн, а също така наближава и Шампионската Лига, така че той бе в добра позиция да се бори за отличието с Кристиано Роналдо и Лионел Меси. За Меси и Роналдо това е изгубен шанс да спечелят още веднъж "Златната топка" в момент, когато кариерите им са към своя край" - смята Ривалдо.

 А Димитър Бербатов посочи изненадващия си фаворит, който е заслужавал "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички