Бербатов посочи изненадващия си фаворит за "Златната топка" през 2020-а


Бербатов посочи изненадващия си фаворит за "Златната топка" през 2020-а
Снимка: Instagram

2658 0

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед и България Димитър Бербатов обяви изненадващия футболист, който според него е заслужавал да спечели "Златната топка" през 2020 година. Както е известно, "Франс Футбол" решиха да не връчват наградата за тази година, което е прецедент в историята на приза. Българинът смята, че наградата най-много е заслужил защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос.

"Серхио Рамос имаше зрелищен сезон и всички знаят, че той е защитник. През този сезон той вкара голове и поведе Реал Мадрид като капитан за пример. Той поемаше всяка отговорност, изпълняваше дузпи в решаващи моменти и реши ключови мачове. В крайна сметка е жалко, е "Златната топка" почти винаги се връчва на нападатели или полузащитници. Може би тази година би била добра възможност наградата да бъде спечелена отново от защитника", коментира Бербатов за "Бетфеър".

Последният бранител, спечелил най-ценния индивидуален приз във футбола, беше Фабио Канаваро през 2006 година, когато спечели Световното първенство с Италия. "Изминаха 14 години суша, но никога не е късно това да се промени, въпреки че, разбира се, да се състезаваш в ерата на Меси или Кристиано Роналдо не е лесно. Това е нещо подобно на случилото се с Ван Дайк миналата година", допълни бившият нападател.

Бербатов има още един фаворит за приза, който все пак няма да се връчи и той е нападател. "Сигурен съм, че Меси и Кристиано отново щеха да се борят за наградата. Но също така там би бил и Левандовски, който заслужава голямо признание. Той е в страхотна форма, но не получава толкова внимание и публичност, колкото Меси и Кристиано. И въпреки това, мисля, че в момента той е един от най-добрите в света", категоричен е българинът. А кой, според Флорентино Перес, трябваше да спечели "Златната топка" вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички