УЕФА изхвърля Реал Мадрид, Барселона, Милан и Ювентус заради Суперлигата?


УЕФА изхвърля Реал Мадрид, Барселона, Милан и Ювентус заради Суперлигата?
Снимка: Getty Images

2071 0

УЕФА обмисля да накаже 12-те клуба, които участваха в създаването на Европейската Суперлига. Въпреки че турнирът се разпадна само два дни след като беше обявен, той предизвика бурно недоволство не само в европейската централа, но и сред привържениците.

Според ESPN от УЕФА обмислят да изхвърлят от евротурнирите Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан за срок от две години. Това е максималното дисциплинарно наказание, като освен това ще има и финансови санкции.

Очаква се наказанията да бъдат обявени официално до средата на май. В момента се водят разговори с клубовете от Суперлигата. Седем от тях вече са постигнали споразумение с УЕФА. Това са Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Интер също е близо до такова.

Останалите четири клуба все още не са обърнали гръб напълно на Суперлигата. От УЕФА продължават да преговарят индивидуално с всеки клуб.

Междувременно агентът Мино Райола защити проекта за Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички