Реакция от УЕФА: Централата заговори за солидарност и отново осъди Суперлигата


Реакция от УЕФА: Централата заговори за солидарност и отново осъди Суперлигата
Снимка: Getty Images

894 0

От Централата на УЕФА излязоха с ясна и конкретна позиция срещу Суперлигата. Припомняме, че днес (21 декември) Суперлигата спечели делото срещу европейската футболна централа и ФИФА, а това означава, че "замразеният" проект за създаването на турнира ще продължи с пълна сила.

Какво съобщиха от УЕФА?

"УЕФА взема под внимание решението, постановено днес от Съда Европейския съюз по делото за Европейската Суперлига.

Това решение не означава одобрение или утвърждаване на така наречената "Суперлига", то по-скоро подчертава съществуващ недостатък в рамките на УЕФА за предварително разрешение, технически аспект, който вече беше признат и разгледан през юни 2022 година. УЕФА е уверена в стабилността на своите нови правила и по-специално, че те отговарят на всички съответни европейски закони и наредби.

УЕФА остава решителна в своя ангажимент да поддържа европейската футболна пирамида, като гарантира, че тя продължава да служи на по-широките интереси на обществото. Ще продължим да оформяме европейския спортен модел заедно с национални асоциации, лиги, клубове, фенове, играчи, треньори, институции на ЕС, правителства и партньори.

Ние вярваме, че основаната на солидарност европейска футболна пирамида, която феновете и всички заинтересовани страни обявиха за свой незаменим модел, ще бъде защитена срещу заплахата от отцепване от европейските и националните закони", обявява футболния орган.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Флортентино Перес с позиция след спечеленото дело на Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички