Флорентино избухна след решението за Супелигата, заговори за "свобода" и "връх във футбола"


Флорентино избухна след решението за Супелигата, заговори за "свобода" и "връх във футбола"
Снимка: Guliver/GettyImages

751 0

Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, сподели официалната позиция на клуба, след като стана ясно, че Суперлигата ще просъществува. 

Суперлигата се очаква да започне през 2025 г.

Припомняме ви, че именно "кралете" и вечният им съперник - Барселона, бяха сред последните, които стояха зад идеята за реализацията на подобен турнир. Сега за пореден път от "Сантяго Бернабеу" подкрепиха Суперлигата след дългоочакваното решение на съда

Перес сподели, че това е връх във футбола през 21 век и най-накрая борбата с монопола започва да дава резултати. В допълнение президентът на Реал припомни и част от положителните практики, които са в основата на новия турнир.  

Позицията на Реал Мадрид

"В Реал Мадрид приветстваме решението на Съда на Европейския съюз. През следващите дни ще проучим обхвата на тази резолюция. Първо, европейският футбол няма да бъде монопол. Второ, клубовете ще бъдат господари на съдбата си. Днес Европа на свободата, футбола и неговите фенове триумфира. Днес законът и свободата надделяват.

Преди 70 години вече направихме фундаментална стъпка със създаването на Европейската купа. За да постигнем това, ние ще защитаваме модерен и съвместим проект с национални състезания.

Той ефективно ще наложи спазването на "финансовия феърплей". Ще защити играчите и ще развълнува феновете. Кампаниите ще се засилят от днес. Никой не е казал, че премахването на монопола е лесно.

Това ще бъде футбол на върха на 21 век. Ще работим без заплахи, без да действаме срещу нищо и никого. От днес настоящето и бъдещето са в ръцете на клубовете и техните фенове. Това е велик ден за историята на футбола и спорта", категоричен бе Перес. 

Ето какво реши Европейският съд за Суперлигата!

Още: На Карло Анчелоти му писна: Съветва Флорентино Перес да продаде низвергнат в Реал Мадрид

Гневът на Флорентино Перес се стовари! Отнесе го "виновникът" за контузените звезди в Реал Мадрид

Какво се случва със Суперлигата? Флорентино Перес продължава да крои планове зад кулисите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички