Извънредно: Суперлигата спечели делото! ФИФА и УЕФА обвинени в злоупотреба


Извънредно: Суперлигата спечели делото! ФИФА и УЕФА обвинени в злоупотреба
Снимка: Getty Images

2292 0

Европейският съд най-накрая се произнесе около казуса за Суперлигата и отсъди в нейна полза. Турнирът, подкрепян от най-големите грандове на Стария континент спечели делото срещу УЕФА и ФИФА, които от своя страна бяха обвинени в злоупотреба!

УЕФА и ФИФА са шокирани

Решението беше взето в съда на ЕС в четвъртък (21 декември) сутринта. "A22 Sports", компанията, отговаряща за Суперлигата, постави своя случай пред 15 съдии, за да спре ръководните органи на футбола да наказват клубовете, които искат да участват в надпреварата.

Съдът на ЕС потвърди: "Правилата на ФИФА и УЕФА, които правят всеки междуклубен футболен проект предмет на предварително одобрение, като например Суперлигата, и забраняват на играчите да играят в тези състезания, са незаконни".

Решението е огромен удар за УЕФА и ФИФА, които вече не могат законно да пречат на създаването на Суперлигата. "Спечелихме правото да се състезаваме", каза изпълнителният директор на "A22 Sports" Бернд Райхарт. "Монополът на УЕФА приключи. Футболът е свободен".

Както е известно, през април 2021 година 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) обявиха създаването на турнира, но веднага след това повечето от тях се отказаха от идеята след заплаха от санкции от страна на УЕФА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Солидна финансова инжекция от УЕФА за българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички