Реал Мадрид даде знакови номера на Винисиус и Родриго за новия сезон


Реал Мадрид даде знакови номера на Винисиус и Родриго за новия сезон
Снимка: GettyImages

2400 0

Докато някои специални звезди на Реал Мадрид се сбогуват със "Сантяго Бернабеу", нови лица излизат на преден план, за да продължат наследството на най-успешния клуб в историята. Тъй като това се случва, нормална практика е номерата на фланелките да се променят, давайки на настоящите герои подходящо ниво на авторитет, ако приемем, че нямат лична причина да изберат по-висока цифра.

Какъв номер ще носи Винисиус в Реал Мадрид?

Един такъв играч е Винисиус. Бразилецът беше привлечен в Европа като тийнейджър от клуба срещу солидна трансферна сума, с ясното убеждение, че той ще има голяма роля в клуба. Има още много години напред, но признаците са добри и той вече дава резултати на най-високо ниво. Победител във финала на Шампионска лига през 2022 г., което му подготвя още един силен сезон.

Това ниво на представяне и продължаващо доверие в способностите му доведоха до това, че Винисиус получи емблематичната фланелка с номер 7 от "лос бланкос", освобождавайки номер 20. "Седмицата" е известна сред легендите на много клубове и в Мадрид е носена от хора като Копа, Амансио, Хуанито, Бутрагеньо, Раул и Кристиано Роналдо. Последният му собственик, Еден Азар, не изживя най-добрите времена, тъй като контузия засегна тежко кариерата му в Испания.

При останалите смени на номера, сънародникът на Вини - Родриго разменя 21 за 11, в промяна, която отново показва мнението на клуба за неговата важност. Самият Винисиус пък прие много тежко напускането на Карим Бензема, като му посвети специална и много емоционална публикация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички