Размерът има значение: Ето кой е най-ниският професионален футболист (ВИДЕО)


Размерът има значение: Ето кой е най-ниският професионален футболист (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

1457 0

Височината, мощта и като цяло физическата сила винаги е плюс във всеки един спорт. Не такъв обаче е и случаят с главния герой в този материал. Бившият футболист на Стяуа Букурещ - Елтон Арабия, има честта или нещастието да се нарече "най-ниският играч" в професионалния футбол в момента.  

Бразилецът, който е висок 154 сантиметра, обаче успява да превърне този недостатък в бонус. 36-годишният нападател изгражда свой собствен стил на игра, залагайки на добрия си дрибъл си и на своята завидна скорост. 

Елтон Арабия прекарва голяма част от своята кариера по арабските терени. Кариерата му тръгва от бразилския Коринтианс. След това той се присъединява към Стяуа Букурещ и бързо се превръща в любимец на местните фенове. За съжаление обаче не успява да покаже нужните качества и след няколко месеца бива продаден.

Най-добрият му период е в състава на Ал-Фатех, където той прекарва 5 години (от 2011 до 2016 г.). Футболистът записва 107 мача, в които се отчита с 40 попадения и 21 асистенции. В момента "малкият" бразилец е на 36 години и е свободен агент. 

По всичко изглежда Арабия върви към края на своята кариера. Във видеото долу може да се насладите на едни от най-красивите му изпълнения:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички