Барселона започва ремонт на "Камп Ноу" по време на Световното първенство в Катар


Барселона започва ремонт на "Камп Ноу" по време на Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images

3255 0

Испанският гранд Барселона обяви, че ще ускори реконструкцията на "Камп Ноу", възползвайки се от паузата в Ла Лига докато трае Световното първенство в Катар (21 ноември - 18 декември).

Работите ще засегнат 3 782 населени места от Южната цел, главно трето ниво, което ще изчезне, от които 3 182 съответстват на притежатели на сезонни билети, които ще бъдат преместени в подобни райони или ще им бъде предложен временен мораториум върху плащането на сезонен билет.
Що се отнася до второто ниво, 1215 абонати, разположени между входове 315 и 322, ще преминат от покрито място към непокрито място и Клубът ще коригира съответната цена.
Действията ще се състоят в разрушаване на външния пръстен, конзолата, която излиза от фасадата на Южния гол (където се намираше Центърът за здравна помощ) и половината от третия етаж на същия Гол, част от който действа като противотежест. Събарянето ще се извърши по традиционната система, с механизъм, като предварителната подготовка на площта ще започне на 1 септември с демонтаж на оборудването и съоръженията, на ресторантските площи, на местата и аксесоарите. , на парапети и греди, и с премахването на електронното видеотабло на Южния гол.
Вицепрезидентът Елена Форт посочи, че „ние решихме частично да придвижим част от работите, които бяха планирани за сезон 2023/24, които трябва да отидем на стадион Lluís Companys, и ще продължим с частичното разрушаване на третата трибуна на Gol Sud ".Испанският гранд Барселона обяви, че ще ускори реконструкцията на "Камп Ноу", възползвайки се от паузата в Ла Лига докато трае Световното първенство в Катар (21 ноември - 18 декември).

Ремонтните дейности ще засегнат 3 782 места на най-високия етаж зад една от вратите на митичния стадион, а сумата, която ще бъде отделена, ще е около 4.6 милиона евро!

Действията ще се състоят в разрушаване на външния пръстен, конзолата, която излиза от фасадата и част от третия етаж. Подготовката за събарянето ще започне още на 1 септември с демонтаж на оборудване, парапети и премахването на електронното видеотабло.

*Припомняме, че по план от сезон 2023/24 Барса трябва да започне мащабна реконструкция на "Камп Ноу" и да се премести временно на Олимпийския стадион в Каталуния.

Вижте още: Роберт Левандовски поясни защо адаптацията му в Барселона ще е лесна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички