"Раят" за феновете приключи - край на онлайн пиратството в спорта


"Раят" за феновете приключи - край на онлайн пиратството в спорта
Снимка: Getty Images/Guliver

1645 0

Европейският парламент поиска незаконното излъчване на спортни събития на живо в интернет да бъде блокирано в реално време, а правата на организаторите да бъдат укрепени, пише "Сега". В доклад, приет днес, евродепутатите представиха своите предложения за противодействие на онлайн пиратството в спорта. Докладчик по темата беше българският европредставител Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

"За организаторите на спортни прояви основно предизвикателство е пиратството на спортни събития, които се излъчват на живо. Проблемът със съществуващите мерки е, че правоприлагането настъпва твърде късно. Докладът призовава Комисията да изясни и адаптира действащото законодателство по начин, който би предоставил възможност за издаване на разпореждания за блокиране в реално време на достъпа до или отстраняването на неразрешеното онлайн съдържание", заяви зам.-председателят на ВМРО в Европарламента.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички