Еден Азар даде откровено интервю за сайта на бившия си отбор Лил


Еден Азар даде откровено интервю за сайта на бившия си отбор Лил
Снимка: Guliver/GettyImages

1849 0

Футболистът на Реал Мадрид Еден Азар даде специално интервю за сайта на бившия си клуб Лил, eдна седмица преди последния кръг във френската Лига 1, в който "червените" могат да вдигнат титлата във Франция. Белгиецът си спомни своя престой в отбора и призна, че се е провалил в някои от най-важните мачове в своята кариера:

"Знаете ли, в Лил, в Челси, в националния ми отбор, в Реал Мадрид, имаше големи мачове, в които не бях на ниво, не го крия! Ясно е, че в днешно време най-добрите футболисти са тези, които правят разликата във важните двубои".

"Футболът не е това, което беше преди 10 години. Днес отборите са по-затворени и за да спечелиш голям мач трябва да атакува целият отбор или да разчиташ на индивидуалните качества на играчите, които "отключват" пространствата с дрибъла си", допълни Азар.

"В Лил научих всичко, тук станах мъж. Тук живях в първия си апартамент, научих неща за живота. Дължа почти всичко постигнато на Лил и ако съм на това ниво днес, то е благодарение на хората, които срещнах. Винаги, когато мога, гледам мачовете на отбора. Ако през тази година тимът стане шампион, това ще е дори по-добро постижение от нашето през 2011 година", каза още белгиецът, който спечели титлата във Франция с клуба преди точно 10 години.

Междувременно днес стана ясно, че неговият съотборник в Реал Мадрид Карим Бензема е пред завръщане в състава на Франция за ЕВРО 2020. По този начин се заформя страховит отбор на "петлите"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички