Прокуратурата поиска 2,5 години затвор за Луис Рубиалес заради целувката


Прокуратурата поиска 2,5 години затвор за Луис Рубиалес заради целувката
Снимка: Getty Images

508 0

Прокуратурата на Националния съд на Испания иска бившият шеф на Кралската испанска футболна федерация - Луис Рубиалес, да бъде осъден на две години и половина затвор, задето целуна без позволение футболистката Дженифър Ермосо, пише "El Pais".

Прегрешението на Рубиалес

Обвиняемият направи прегрешението си миналата година, след награждаването на испанките като световни шампионки. Той беше обвинен в сексуално посегателство и оказване на натиск върху испанската националка.

Обвинението иска и ограничителна заповед за четиримата

Иска се затвор за още трима "замесени"

Прокуратурата иска присъда от година и половина затвор и за спортния директор на мъжкия национален отбор Алберт Луке, бившия треньор на женския национален тим - Хорхе Вилда, и бившия ръководител на маркетинговия отдел на федерацията Рубен Ривера. Обвинението към тях е натиск върху Ермосо.

Обвинението иска четиримата да получат забрана да контактуват с футболистката и да я доближават на по-малко от 200 метра в продължение на 7 години и 6 месеца за Рубиалес и по 4 години за останалите мъже.

Прокурорът иска още четиримата обвиняеми да бъдат отстранени от работа в спортната сфера, докато изтърпяват наказанието си. По-рано Рубиалес бе наказан от ФИФА с изхвърляне от футбола. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички