Официално: ФИФА изхвърли целувача Луис Рубиалес от футбола за 3 години


Официално: ФИФА изхвърли целувача Луис Рубиалес от футбола за 3 години
Снимка: Getty Images

1021 0

Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес бе изваден от футбола за три години от ФИФА. Причината е скандалното му поведение след финала на Световното първенство за жени, когато той целуна звездата на Испания Джени Ермосо без нейното разрешение.

"Дисциплинарният комитет на ФИФА забранява участието на Луис Рубалиаес във всякаква футболни дейности, както на национално, така и на международно ниво", обявиха от ФИФА, уточнявайки, че испанецът е нарушил член 13 от дисциплинарния правилник на организацията.

Припомняме, че първоначално Рубиалес категорично отказваше да подаде оставка като президент на Футболната федерация, въпреки призиви за това от премиера на Испания и спортния министър. След това ФИФА спря временно правата му и в крайна сметка той се оттегли.

Срещу Рубиалес върви и съдебно производство. Той може да обжалва наказанието от ФИФА. А ето кой бивш директор в Барселона може да заеме поста на Рубиалес. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички