Бивша звезда на Барселона е замесена в огромния корупционен скандал в Испания


Бивша звезда на Барселона е замесена в огромния корупционен скандал в Испания
Снимка: Getty Images

958 0

Испанските специални части днес обискираха офиса на Футболната федерация в Мадрид по подозрения за пране на пари и различни други нерегламентирани сделки. Проведени са още и акции на различни места в Севиля, Малага и Гранада - проверявани са хотели, къщи, апартаменти, както и канцелариите на стадиона "Ла Картуха", където се провеждат някои от мачовете на националния отбор на Испания.

Тлъста сума, за да бъде Суперкупата в Саудитска Арабия...

Основната цел на проверката са най-вече договорите, които бившият президент Луис Рубиалес е подписал, за да се провежда Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия. Контрактите са на стойност около 40 млн евро и са станали с посредничеството на компанията "Космос', която е собственост на доскорошната звезда на Барселона Жерар Пике. Тепърва ще се изяснява дали бившият централен защитник има вина и дали ще бъде подведен под отговорност. 

Още: Пике изненада с думи за Шави, смята, че ще остане начело на Барселона

Жерар Пике вече е замесен в грандиозен скандал

Освен Рубиалес, разследвани са още много други замесени, а вече имаме и четирима задържани - Хосе Хавиер Хименес, Педро Сегура, Анхел Сегура и Томас Куето. Временният президент на Испанската федерация Педро Роча не е разследван.

Луис Рубиалес не е задържан, защото се намира в Доминиканската република, където, по негови думи "работи от месеци". Държавата е считана за апетитна зона в прането на пари, но Рубиалес заяви, че "няма нищо нелегално и че е изключително изненадан, че дори домът му е бил претърсван". Тепърва се очаква да изплуват още подробности, сред които и имената на още замесени. Също така се очаква и Рубиалес да бъде арестуван веднага, когато стъпи на испанска земя.

Още: Жерар Пике изуми с две дръзки предложения, които иска да направи във футбола

Луис Рубиалес ще бъде изправен на съд за целувката с Джени Ермосо

Адвокатът на Шакира: Щеше да спести милиони, ако се бе влюбила в Рамос вместо в Пике

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички