Луис Рубиалес ще бъде изправен на съд за целувката с Джени Ермосо


Луис Рубиалес ще бъде изправен на съд за целувката с Джени Ермосо
Снимка: Getty Images

552 0

Делото за целувката между Луис Рубиалес и Дженифър Ермосо ще се гледа в съда, съобщава "Marca". Съдия Франсиско де Хорхе от Националния съд (с юрисдикция в цяла Испания) реши, че бившият шеф на Испанската футболна федерация трябва да бъде съден за това.

Инцидентът Рубиалес - Ермосо

След победата на Испания във финала на Световното първенство за жени през 2023-та Рубиалес, бидейки шеф на испанския футбол, прегърна и целуна по устните футболистката Ермосо.

Още трима може да бъдат изправени пред съда

След множеството критики срещу него, испанецът подаде оставка. През октомври 2023 г. Дисциплинарната комисия на ФИФА го отстрани от всякаква дейност, свързана с футбола, за 3 години. Аналогично бе решението на Административния спортен съд на Испания.

"Възможната еротична цел или нейното отсъствие, състоянието на еуфория и възбуда, изпитани вследствие на необичаен спортен триумф, последиците от тези елементи трябва да бъдат оценени на съдебно заседание", заяви съдията.

И други трима може да пострадат

Решението на Де Хорхе заключва, че целувката не е била по взаимно съгласие и е била едностранна и неочаквана инициатива. Съдията също така е предложил да се изправят пред съда спортният директор на мъжкия тим Алберт Луке, бившият треньор на женския отбор Хорхе Уилда и мениджъра по маркетинг към федерацията Рубен Ривера, заради натиск над Ермосо. Рубиалес може да влезе и в затвора заради целувката. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички